Recentelijk heeft de werkgroep Communicatie Binnenstad Vlaardingen, samen met wethouder economie Bert van Nieuwenhuizen, de krachten gebundeld om de levendigheid van de Vlaardingse binnenstad te verbeteren.


Middels het aanpakken en opfleuren van leegstaande panden. In het kader van dit project heeft de Vlaardingse kunstenares en ontwerper Charlotte Jansen zich de afgelopen weken naar hartenlust creatief mogen uitleven op de leegstaande etalage van het Liesveld 104 (onder het Liesveldviaduct). Het spannende resultaat, waarbij o.a. het tonen van de culturele trots van de stad centraal staat, wordt aanstaande zaterdag 26 augustus tussen 13:30 uur en 14:00 uur officieel gepresenteerd.

In plaats van een lege winkelruit, ziet het winkelende publiek vanaf aanstaande zaterdag via de aantrekkelijke etalage van het Liesveld 104 welke leuke evenementen er zoal in Vlaardingen te beleven zijn. In het bijzijn van wethouder Bert van Nieuwenhuizen en uiteraard kunstenares Charlotte Jansen zelf, zal deze allereerste ingerichte etalage, beschikbaar gesteld door Multi Vastgoed, feestelijk worden gepresenteerd. Naast een toelichting op het project door wethouder Van Nieuwenhuizen en op de ingerichte etalage door Charlotte Jansen, zal de meidenband Caffeine voor een muzikale omlijsting van de opening zorgen. Het Liesveld 104 is de eerste etalage uit de pilot, die bij succes zal worden uitgebreid met meer ingerichte etalages.

Het complete programma van zaterdag 26 augustus is als volgt:

  • 13:30 uur - Speech door wethouder Bert van Nieuwenhuizen
  • 13:35 uur - Toelichting etalage door kunstenaar Charlotte Jansen
  • 13:40 uur – Akoestisch optreden meidenband Caffeine
  • 14:00 uur – Einde opening

De werkgroep Communicatie Binnenstad Vlaardingen bestaat o.a. uit Gemeente Vlaardingen, Stichting Stadshart Vlaardingen, Zeillogger Balder, Erfgoed Vlaardingen, VVV Vlaardingen, Bibliotheek Vlaardingen, Museum Vlaardingen, DetailhandelsPlatform Vlaardingen, Stichting Halen en Brengen, KADE40, De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Wanneer de proef aanslaat, breiden ze met elkaar het aantal etalages met jonge ontwerpers verder uit. De gemeente Vlaardingen steunt dit project mede ter verbetering van de levendigheid van de stad en omdat ze graag zoveel mogelijk podium willen bieden aan lokale, jonge en talentvolle kunstenaars.